Scholiere tuiniert voor VOEDSELBANK OPSTERLAND!

Geplaatst op 25 augustus 2014.

Sanne (13 jaar) heeft deze zomer een deel van haar tuin gebruikt voor het goede doel. Sanne vroeg aan meneer Jan Quaré( oud-bestuurslid voedselbank Opsterland) of hij wist bij wie ik mijn sperzieboontjes kon brengen voor de voedselbank. Hij wilde ze wel meenemen. “Dat is dan klaar”, dacht ik. Mooi niet! Kreeg ik een telefoontje of ik wel in de krant wilde staan. Ik werd er verlegen van!

De voedselbank wil graag zoveel mogelijk voedsel inzamelen, dus als u wat over heeft of als u net zoals ik groenten wilt verbouwen kan ik het u aanraden. Het is niet moeilijk sperziebonen nemen niet veel ruimte in en je oogst meerdere keren van dezelfde plant.

Waarom ik dit doe?

Ik zit in het tweede jaar van het VWO Technasium op de Raai in Drachten, hiervoor moet ik mijn maatschappelijke stage doen. Toen ik aan mijn stage opdracht wilde beginnen heb ik nagedacht over waar behoefte aan was. Ook wilde ik iets doen met een beetje uitdaging. Zo kwam ik op het idee.+-*

Oproep:
Heeft u teveel aardbeien jam gemaakt dit jaar? Of bent u uitgegeten op al die wortels? Schenk ze aan de voedselbank! www.voedselbankopsterland.nlof bel 0621934361. Of zoek jij nog naar een goede manier om je maatschappelijke stage in te vullen, de voedselbank hoopt op meer van dergelijke initiatieven!

Ze zijn er erg blij mee.

Groeten : Sanne van der Hout en namens de voedselbank: Nikita Brameijer, voorzitter
 

20140821_150226.jpg