Belastingvoordeel

U kunt ons op verschillende manieren steunen en soms maakt de Belastingdienst dat ook nog aantrekkelijk.

U kunt zich opgeven als donateur van Voedselbank Opsterland. Opgeven is simpel: stuur een mail naar onze penningmeester en wij schrijven u in op onze nieuwsbrief voor donateurs

U kunt ook een eenmalige gift doen. Dat geeft u dus verder geen verplichtingen. Voor een eenmalige gift kunt u gebruik maken van onze bankrekening NL39RABO0101715978 t.n.v. de Stichting Voedselbank Opsterland.
U kunt natuurlijk anoniem doneren maar wij waarderen het zeer als u wel uw adresgegevens noteert in de omschrijving.
Wilt u een bedrag schenken ten behoeve van een specifiek doel, dan is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met onze penningmeester.  Belastingtechnisch geldt hetzelfde als bij donateur.

Omdat wij een ANBI-instelling zijn is uw bijdrage als donateur onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar bij uw aangifte inkomstenbelasting. Als u hier  klikt komt u op de informatiepagina van de Belastingdienst.

Belastingtechnisch is een periodieke gift aantrekkelijk. Vereenvoudig uw mogelijkheid om een gift af te trekken. Hoe werkt het? U vult uw gegevens in op het formulier Overeenkomst periodieke gift. U geeft daarmee aan dat u voor een periode van vijf jaar of langer, jaarlijks hetzelfde bedrag doneert aan De Voedselbank Opsterland. De toezegging wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. U kunt deze overeenkomst (zowel de versie voor uzelf (schenker) als de versie voor ons (ontvanger) invullen en sturen naar onze penningmeester Merkebuorren 84, 9241 GH  Wijnjewoude. Wij zullen de overeenkomst verder invullen, ondertekenen en aan u retourneren. U mag ook de overeenkomst (dus beide delen) aan ons per e-mail opsturen.naar: penningmeester@voedselbankopsterland.nl 
De overeenkomst kunt u hier downloaden.

Als tip geven wij graag mee, dat het handig is om de overeenkomst on line in te vullen en daarna te downloaden

Het bedrag van uw schenking geeft u op als aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, zo betaalt de fiscus tot 52 procent van uw schenking ook als het zgn. “drempelbedrag” niet haalt. U ontvangt van ons alle gegevens die u hier voor nodig heeft zoals het transactienummer.

Wij hebben over dit onderwerp in de  brochure giften en belastingen  alles voor u op een rijtje gezet.