Onze organisatie

De Voedselbank is een landelijk initiatief tegen armoede en verspilling. De eerste Voedselbank in Europa ontstond in 1984 in Frankrijk. Inmiddels zijn er in 17 Europese landen voedselbanken. In Nederland is in 2001 in Rotterdam het eerste initiatief gestart voor een Voedselbank. Inmiddels zijn er verspreid over heel Nederland meerdere voedselbanken actief.

De Stichting Voedselbank Opsterland bestaat sinds 31 mei 2005. In 2008 zijn we door de Belastingdienst als ANBI erkend.

Onze missie

De Voedselbank is een organisatie met uitsluitend vrijwilligers met de missie om met mensen die (ver) onder de armoedegrens leven, tijdelijk van gratis voedsel te voorzien.
De Voedselbank slaat daarbij twee vliegen in één klap. Want we werven vooral levensmiddelen die niet langer in de winkel verkocht kunnen worden maar nog prima geschikt zijn voor consumptie en die delen we wekelijks gratis uit.
Als vrijwilligersorganisatie zijn wij afhankelijk van donaties van voedsel en van financiële steun. Steun die we nodig hebben van bedrijven, (kerkelijke) instellingen en van particulieren. En door middel van vrijwilligers.

De Stichting Voedselbank Opsterland bestaat sinds 31 mei 2005 en staat onder nummer 01109095 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De Stichtingsacte kunt u hier lezen.
In 2008 zijn we door de Belastingdienst als ANBI erkend.