Voedselbank gaat verhuizen

De Voedselbank Opsterland vestigt zich per 1 november 2023 in het voormalig Groene Kruis gebouw aan de Jan Eisengastrjitte in Gorredyk. Op 6 september hebben de bestuursleden Fenke Rond en Jan Sijtsema van de Voedselbank en wethouder Libbe de Vries hiervoor de gebruikersovereenkomst getekend.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het pand aan de Jan Eisengastrjitte in Gorredijk. Het voormalige Groene kruis Gebouw wordt klaar gemaakt voor de vestiging van de Voedselbank Opsterland. Na een lange zoektocht voor een nieuwe locatie voor de Voedselbank hebben op 24 juni 2022 de Voedselbank en de gemeente een convenant getekend om de samenwerking aan te gaan tot de verbouw en verduurzaming van het pand en te komen tot een plek waar de Voedselbank weer jaren vooruit kan. De bouwwerkzaamheden verlopen voorspoedig en de oplevering vindt op 1 november plaats waarna de Voedselbank zich in het gebouw gaat vestigen.

Hiervoor hebben de Voorzitter Fenke Rond en Secretaris Jan Sijtsema van de Stichting Voedselbank Opsterland en wethouder Libbe de Vries van de gemeente Opsterland op 6 september de gebruiksovereenkomst getekend. De partijen kijken momenteel terug op zeer een fijne samenwerking  en kijken met de ondertekening tegelijk vooruit naar een net zo’n fijne en duurzame samenwerking in de toekomst.

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email