Word donateur of steun ons met een gift

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Vrijwilligers kosten geen geld want iedereen (ook de bestuursleden) doen hun werk geheel belangeloos.
De werving van voedsel en het beschikbaar stellen daarvan  op onze locaties kost echter wel geld. Geld dat nodig is voor huisvesting maar ook voor brandstof voor het transport.

Veel mensen denken dat de voedselbank een instelling van de gemeente is. Het tegendeel is waar. Wij worden door de gemeente en ook anderen wel gesteund, maar we moeten uiteindelijk zelf  “onze broek ophouden”.

Het is dankbaar werk, want meer dan de helft van onze klanten hoeft binnen een jaar geen beroep meer op de voedselbank te doen; wij hebben hen door de slechte tijd heen geholpen.

Donateurs maken voor ons dus het verschil.  Dat kan door ons een bedrag over te maken. Maar ook een eenmalige gift is zeer welkom. Klik hier als u op onze website een gift wilt doen.

Maakt u liever zelf over?  Ons IBAN nummer:

NL39 RABO 0101715978
t.n.v. Stichting Voedselbank Opsterland.

Het kan financieel aantrekkelijk zijn om uw donatie voor 5 jaar of langer vast te leggen. Bij uw aangifte inkomstenbelasting is dat een zekere aftrekpost waarvoor geen drempelbedrag geldt.
Omdat wij een ANBI instelling zijn kunt u hier kijken wanneer u bij een donatie of een gift in aanmerking komt voor aftrek bij de inkomstenbelasting.