Word donateur of steun ons met een gift

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Vrijwilligers kosten geen geld want iedereen (ook de bestuursleden) doen hun werk geheel belangeloos.
Het samenstellen van voedselpakketten kost echter wel geld. Geld dat nodig is voor huisvesting maar ook voor brandstof voor het transport.

Veel mensen denken dat de voedselbank een instelling van de gemeente is. Het tegendeel is waar. Wij worden door de gemeente en ook anderen wel gesteund, maar we moeten uiteindelijk zelf  “onze broek ophouden”.

Het is dankbaar werk, want meer dan de helft van onze klanten hoeft binnen een jaar geen beroep meer op de voedselbank te doen; wij hebben hen door de slechte tijd heen geholpen.

Donateurs maken voor ons dus het verschil. Ook U kunt ons ook steunen door donateur te worden en jaarlijks een bedrag aan ons over te maken of door een eenmalige gift.

Klik hier als u op onze website een gift wilt doen.
Maakt u liever zelf over?  Ons IBAN nummer:

NL39 RABO 0101715978
t.g.v.
Stichting Voedselbank Opsterland.

Het kan financieel aantrekkelijk zijn om uw donatie voor 5 jaar of langer vast te leggen. Bij uw aangifte inkomstenbelasting is dat een zekere aftrekpost waarvoor geen drempelbedrag geldt.

Omdat wij een ANBI instelling zijn kunt u hier kijken wanneer u bij een donatie of een gift in aanmerking komt voor aftrek bij de inkomstenbelasting.